Festipay

A Bor téren a legegyszerűbb fizetési mód a saját bankkártya, vagy a kártyához kapcsolt bármilyen okos eszköz.

Amennyiben nem rendelkezel bankkártyával, akkor Festipay kártyával tudsz fizetni a 11. Bor téren amennyiben italt, ételt, vagy poharat veszel. (A kézműveseknél nem lesz Festipay terminál, ezért ott lehetőséged lesz készpénzzel fizetni, vagy ha az eladó biztosít elfogadó terminált, saját bankkártyát is használhatsz.

Festipay kártyához a Dóm téren két feltöltő ponton juthatsz, itt tudod intézni a feltöltéseidet és a visszaváltást is. Minden egyéb hasznos információt csokorba gyűjtöttünk. 

FELTÖLTÉS

Érkezéskor a Festipay feltöltő pont pénztárosa egy általad által meghatározott összeget feltölt a kártyára, melyből egyszeri 500 Ft zárolásra kerül letéti díjként. Ezt az összeget vásárlásra nem használhatod fel, de a sérülésmentes kártya leadásakor ez az összeg visszafizetésre kerül.

A kártyára feltöltött összeg kiegyenlíthető készpénzzel vagy bankkártyával. Az új kártya esetén a feltöltés minimális összege 2 000 Ft, maximális összege 290.000 Ft, míg a használatban levő kártya minimális feltöltési összege 100 Ft.

A feltöltéskor kapott bizonylatot feltétlenül őrizd meg. A kártya regisztráció nélkül is használható, de a bizonylaton szereplő PIN-kóddal még biztonságosabbá teheted a kártya használatát. A kártya az ingyenesen letölthető Festipay alkalmazásban regisztrálható.

HASZNÁLAT ÉS VISSZAFIZETÉS

A fesztiválon történő vásárláskor a saját bankkártyáddal, vagy a Festipay kártyával tudsz fizetni. Amennyiben a rendezvényen való tartózkodás során a kártyára feltöltött összeg nem elegendő, további összeget tölthetsz rá a fesztivál nyitvatartási idejében a feltöltőpontokon.

A kártyán fennmaradó összeg a rendezvényről való távozáskor a feltöltőponton visszafizetésre kerül az ötven forintra kerekítés általános szabályai szerint. Fontos megjegyezni hogy visszaváltásra csak a fesztivál nyitvatartási idejében van lehetőség.

Amennyiben regisztrálsz, a kártya elvesztése esetén azonnal letiltható a Festipay alkalmazásban.

A vásárlás folyamata

Ez a tájékoztató segít az pultoknál történő vásárlás és fizetés folyamatának megismerésében.

RENDELÉS

A pultnál kérjük add le rendelésed.

A rendelésed részleteit a feléd fordított vevőkijelző bal oldalán követheted nyomon, ahol láthatod az egyes termékeket és az összesen fizetendő végösszeget.

FIZETÉS

Amennyiben mindent megrendeltél, a képernyő jobb oldalán lévő „Itt tudsz borravalót adni” Felirat megnyomása után megjelenő menüben tudsz borravalót adni. Fontos, hogy a borravaló adás nem kötelező, hanem egy lehetőség, amellyel saját belátásod szerint élhetsz.

Ha az opcionális borravaló adási lehetőséggel nem kívánsz élni, nem kell semmit tenned, csak érintsd a kártyád a vevőkijelző melletti kártyaolvasóhoz, amely által a fizetési folyamat megkezdődik.

BORRAVALÓ ADÁSA

Amennyiben elégedett vagy a rendezvénnyel, illetve a kiszolgálással, vagy egyszerűen csak támogatni szeretnéd, abban az esetben nyomj a „Szeretnél borravalót adni?” Felirat melletti „Igen” gombra és a megjelenő menüben az adott %-os értékre való nyomással vagy manuális összegmegadással állíts be borravaló összeget, a rendeléseden felül.

Az általad kiválasztott érték megadása után nincs más teendőd, minthogy a vevőkijelző melletti kártyaolvasóhoz érintsd a kártyád, amely által a fizetési folyamat megkezdődik.

Köszönjük, jó szórakozást!

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A Szegedi Városkép és Piac Kft. (a továbbiakban: Szervező) által szervezett és lebonyolított rendezvényeken a Szervező által kibocsátott Festipay utalványkártya (a továbbiakban: Festipay kártya) használatának feltételeiről.

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Jelen használati útmutató határozza meg a 2023-ban Szegedi Városkép és Piac Kft (Cím: 6722 Szeged, Mars tér 22. Adószám: 11099224-2-06, Cégjegyzékszám: 06-09-003765) továbbiakban Szervező által 2023. szeptember 13. és szeptember 17. között szervezett és megrendezésre kerülő szegedi Bor téren, a Szervező által kibocsátott Festipay utalványkártya (a továbbiakban kártya vagy Festipay kártya) használatának általános feltételeit.

Jelen útmutatóban használt kifejezések értelmezése, különösen a „Látogató” megegyezik a Szervező honlapján és gondozásában megjelenített szabályzatokban (különösen az „Általános Szerződési Feltételek”,”és az „Általános adatvédelmi szabályzat”) alkalmazott kifejezéssel és annak értelmezésével.

A Látogatóa Festipay kártya átvételével a Szervező vonatkozó rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek elfogadja. A Festipay kártya a Szervező által kibocsátott olyan specifikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz, amely kizárólag a Szervező által a Fesztiválok céljára használt területeken és a Szervezővel közvetlen kereskedelmi szerződésben álló, a Fesztiválokon működő szolgáltatók zártkörű hálózatán belül teszi lehetővé az eszköz birtokosa számára áruk vagy szolgáltatások beszerzését, és amelynek használatát a Szervező egyoldalúan jogosult a Fesztiválokon fizetési eszközként – kizárólagos vagy nem kizárólagos jelleggel – előírni. A Festipay kártya egy érintés nélküli technológiával működő RFID kártya. A Festipay kártyanem minősül bankkártyának, az készpénz-helyettesítő fizetési eszköz. A Festipay kártya a kártyabirtokosokról információt nem hordoz. Tekintettel arra, hogy a kártya nem névre szóló, felhívjuk a figyelmet, hogy a Látogató azt harmadik személynek ne adja át, és őrizze azt biztonságos helyen.

A Festipay kártyára feltöltött összeg az adott Fesztiválon, a Szervező által biztosított rendezvényhelyszíneken üzemelő kereskedelmi egységekben használható fel.

A Festipay kártya lejárata: 2023. szeptember 17. 23:59 óra

A Festipay kártyára töltött,megmaradt Festipay kártya egyenleget legkésőbb tehát a fent meghatározott időpontig kell visszaváltani!

A Festipay kártyába épített RFID chip az átvételtől érvényes, használata a feltöltést követően lehetséges. Amennyiben a Festipay kártyán maradt feltöltött egyenleget a Látogató a Fesztiválon vagy a „Festipay kártya lejárata” alatt szereplő fenti időpontig nem váltja vissza, úgy az azon maradt egyenleg elveszik.

2. A FESTIPAY KÁRTYA IGÉNYLÉSE, REGISZTRÁCIÓ

A Látogató a Festipay kártyájátszemélyesen igényelheti a Fesztiválra érkezés alkalmával a Festipay kártya feltöltőponton. A Festipay kártya az átvételtől érvényes, használata a feltöltést követően lehetséges. A Festipay kártya 500 Ft-os letéti díj ellenében vehető át, amely a Festipay kártya sérülésmentes visszaadása esetén visszajár. Az elveszett vagy megrongálódottFestipay kártyaletiltását vagy pótlását csak regisztrált felhasználó igényelheti. 

A regisztráció a Festipay Zrt. (1126 Budapest, Derkovits utca 3-5., cégjegyzékszám: 01-10-048644, adószám: 25405983-2-43) által biztosított telefonszámra +36 30 344 4410 kell SMS-ben az alábbi szöveget elküldeni: REG <12 jegyű kártyaszám><az aktiváláskor kapott 4 jegyű PIN><Az új 4 jegyű PIN>, (pl: REG 123456789012 1234 4321)

A Festipay kártya regisztráció nélkül is használható, de a regisztráció növeli annak biztonságát, ugyanis csak a regisztráció elvégzése esetén tudja a Látogató az elveszített Festipay kártyátletiltani. Fokozottan felhívjuk a figyelmet arra, hogy regisztráció hiányában az elveszített Festipay kártyaáltal megtestesített elektronikus utalványt a Festipay kártya eredeti birtokosa a továbbiakban nem tudja felhasználni, illetve bárki, aki megtalálja a Festipay kártyát, az egyenleget jogosulatlanullevásárolhatja. Erre figyelemmel nyomatékosan javasoljuk a regisztrációt! A Szervező a fentiek be nem tartásából, a Festipay kártya elveszítéséből, megrongálódásából, illetéktelen személy általi használatából, illetve a regisztráció elmulasztásából eredő károkért felelősséget nem vállal, az azokért való felelősséget kifejezetten kizárja.

3. AZ EGYENLEG FELTÖLTÉSE

A Festipay kártyához egy egyenleg tartozik. Az egyenleg bármilyen összegben feltölthető az alábbiakban részletezett keretek között.

Új Festipay kártya, azaz még nem használt Festipay kártyaesetén az első feltöltés minimális összege 2 000 Ft, míg a már használatban levő Festipay kártya minimális feltöltési összege 100 Ft.

A készpénzes feltöltés (kizárólag magyar forinttal!):

A Festipay kártya maximális egyenlege, valamint egy feltöltés maximalizált összege 

290 000 Ft.

A bankkártyás feltöltés:

A Festipay kártyához tartozó egyenleg bankkártyával is feltölthető.A feltöltés maximalizált összege 290 000 Ft.

Egyéb információk a feltöltéssel kapcsolatban:

Az egyenleg nyilvántartása kizárólag magyar forintban történik. Egyéb pénznemben történő bankkártyás feltöltéshez kapcsolódó konverziós és egyéb költségek a bankkártyabirtokost terhelik.Reklamáció csak a feltöltőpontnál, közvetlenül a feltöltés, azaz a tranzakció megtörténte után lehetséges, amennyiben az eltérés egyértelműen megállapítható. A feltöltőponttól való távozás után a Szervező reklamációt NEM fogad el! 

A Festipay kártyávalolyan összegben lehet vásárolni, amit a feltöltött egyenleg fedez. A Festipay kártyához tartozó egyenleg a Fesztivál végéig bármikor újra feltölthető, azonban a 290 000 forintot nem haladhatja meg.

4. VÁSÁRLÁS A FESTIPAY KÁRTYÁVAL

A vásárlás a kereskedőknél a fizető terminálok segítségével történik. A terminál két részből áll:

(i) kártyaolvasó a kijelzővel, amely a Festipay kártya birtokosának számára jól látható módon, egy állványon, a pulthoz fixen rögzítve helyezkedik el; és

(ii) POS terminál, amely az eladó számára, a pulton helyezkedik el, a Látogató számára nem feltétlenül látható módon.

A vásárlás folyamata:

(i) a vásárlás végösszegét az eladó beüti a pénztárgépbe, és beírja a POS terminálba;

(ii) a vásárlási összeg megadása után a kártyaolvasó kijelzőjén megjelenik a vásárlás összege, és amennyiben a Látogató elfogadja a kiírt összeget, odaérinti a Festipay kártyáját az olvasóhoz úgy, hogy az RFID chipérintkezzen az olvasóval, és ezzel megtörténik a tranzakció;

(iii) az összeggel a vásárló utalványegyenlege csökken

(iv) a kártyaolvasó kijelzőjén megjelenik az új egyenleg. Amennyiben a tranzakció véletlenül hibás összeget tartalmazott vagy bármilyen okból azt vissza kell vonni, arra a fizető terminál képes. A tranzakció visszavonása csak azon a terminálon lehetséges, amelyiken a tranzakció megtörtént és csak akkor, ha mind a Festipay kártyának, mind a terminálnak ez volt az utolsó tranzakciója. A visszavonás semmilyen más esetben nem lehetséges. A rendszerben borravalót adni lehetséges, ilyenkor a tényleges vásárlás összegénél magasabb összeg kerül beütésre. Felhívjuk a Látogatók figyelmét, hogy ilyen esetben a beírt összeget fokozottan ellenőrizzék. Amennyiben borravalót kíván adni az erre alkalmas felületen (ügyféloldali monitor) úgy választhat a 0%, 5%, 10%, 15% vagy 20 %-os szintek között. Ameddig nem választ a megadott értétek közül, a fizetési tranzakció automatikusan 0%-os borravaló értékként könyvelődik el. A vásárlásról a kereskedő ad nyugtát. Amennyiben a vásárolt terméket a Látogató visszaviszi vagy vitatja a vásárlás összegét, úgy a visszavétel feltételeit a kereskedő és a vásárló a hatályos jogszabályoknak megfelelően, közösen határozzák meg.

5. AZ EGYENLEG ELLENŐRZÉSE


A Festipay kártyaegyenlege lekérdezhető a Festipay kártyaelfogadó kereskedőknél, a feltöltő pontokon, automatákon. A Látogató a Festipay kártyához kapcsolódó egyenleggel kapcsolatosan véglegesnek és irányadónak fogadja el a Festipay Zrt. adatbázisát és kimutatásait. A Festipay Zrt. a tranzakciókkal kapcsolatban érkező panaszokat, esetleges visszaéléseket a vonatkozó jogszabályok szerint kivizsgálja.

6. FESTIPAY KÁRTYA PÓTLÁSA

6.1. Az elveszett Festipay kártya pótlása a Festipay Helpdesk ponton lehetséges, a Festipay kártyaletiltásaután, a letiltást igazoló mobiltelefon birtokában. A meghibásodott Festipay kártya pótlása a Festipay Helpdesk ponton lehetséges a meghibásodott Festipay kártya birtokában. A Festipay kártya pótlásának díja 1000 forint, amelyből 500 Ft, a kártya letéti díja visszajár,amennyiben a Látogató a Festipay kártyát sérülésmentesen visszaadja. Az előzőek szerinti pótlással érintett Festipay kártyána letiltás vagy meghibásodás időpontjában rendelkezésre állt egyenleg – letéti díjjal és pótlási díjjal csökkentett összege – 30 perccel később, a pótlást követően a „FestipayHelpdesk” ponton átvezetésre kerül az új Festipay kártyára.

Amennyiben a Látogató nem regisztrált, a régi Festipay kártyát letiltani nem lehet, azaz pótlása sem lehetséges!

6.2. Bármely egyéb esetben, ha a Látogató a Festipay kártya pótlását kéri, az eset körülményei alapján a „FestipayHelpdesk” ponton kerül eldöntésre, hogy a Festipay Zrt. helyt ad-e a Látogató kérésének. Ennek során a Látogató – amennyiben állítása szerint a pótolni kért Festipay kártyát regisztrálta -, megadja a regisztrációhoz használt e-mail címet és mobiltelefonszámot, illetve ismerteti az érintett Festipay kártya tranzakciós előzményeit.

6.3. Amennyiben a fentiek alapján a Látogató Festipay kártya pótlás iránti igénye kétséget kizáró módon alátámasztásra került, úgy a Szervező az érintett Festipay kártyát érvényteleníti, és az azon aktuálisan rendelkezésre álló egyenleget 30 perccel később, a pótlást követően a FestipayHelpdeskponton átvezeti az új Festipay kártyára. A Szervező döntése végleges.

A jelen 6.2. pont szerinti esetben a fentiek szerinti eljárás lefolytatását a Szervező jegyzőkönyvben rögzíti, melynek egy példányát a Látogatónak átadja.

7. A FESTIPAY KÁRTYA LETILTÁSA

Az elveszett, megrongálódott, illetve ellopott Festipay kártyákegyenlegét csak abban az esetben lehet letiltani, ha azok előzőleg regisztrálásra kerültek a Festipay Zrt. rendszerében.

Kártya letiltása sms-ben: A következő számra +36 30 344 4410 kell elküldeni SMS-ben az alábbiakat: TILT<12 jegyű kártyaszám><Az új 4 jegyű PIN>  (pl: TILT 123456789012 4321) Válaszüzenet nem érkezik abban az esetben, ha:

– hibás az SMS formátuma vagy

– nem létező kártyaszámot próbál letiltani a látogató.

8. A FESZTIVÁL FELTÖLTŐ PONTJAIN FELTÖLTÖTT EGYENLEG VISSZAVÁLTÁSA

A készpénzben, vagy bankkártyával a Fesztivál területén található feltöltőpontokon feltöltött Festipay kártyárólle nem vásárolt összeg a feltöltőpontokon visszaváltható, az ötven forintra kerekítés általános szabályai szerint (1-24 Ft közötti maradványérték végződésnél 0 Ft-ra, 25-74 Ft közötti maradványérték végződésnél 50 Ft-ra; 75-99 Ft közötti maradványérték végződésnél 100 Ft-ra). A visszaváltásról a Látogató kiadási pénztárbizonylatot kap. A visszaváltás utolsó időpontja (a Festipay kártyalejárata) megegyezik a Festipay kártya1. pont szerinti lejáratával. Az utolsó visszaváltásra a nyitva tartó feltöltőpontokon van lehetőség. 

Kérjük, fokozottan ügyeljenek arra, hogy az egyenleg visszaváltását ne hagyják az utolsó pillanatra!

FIGYELEM! A feltöltőpontokon feltöltött és le nem vásárolt egyenleget csak a feltöltőpontokon lehet visszaváltani. Ezen egyenlegek applikáción keresztüli visszatérítéseNEM lehetséges!

9. AZ ADATKEZELÉS KIEMELT SZEMPONTJAI

A látogató tudomásul veszi és hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatainak kezelését a Szervező és az utalványrendszert üzemeltető Festipay Zrt. (1126 Budapest,Derkovits utca 3-5., Cg. 01-10-048644, Nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, adószáma: 25405983-2-43, e-mail címe: info@festipay.hu) az utalványkártya használatával összefüggésben az Európai Unió 2016/679 számú adatvédelmi rendelete, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései, valamint az egyéb hatályos, adatvédelemre vonatkozó jogszabályok szerint kezeli. Az adatkezelő a látogató adatait a fesztivál ideje alatt tárolja, majd azok a fesztivál végét követően törlésre kerülnek. A kezelt adatok az adatkezelés során nem köthetők személyhez, kivéve regisztráció esetén, amikor a látogató az adatkezeléshez önkéntes hozzájárulását adja. Az SMS-ben történő regisztrációhoz az Érintett megadja a mobiltelefonszámát. 

A regisztrációval kapcsolatos adatkezelés jogalapja a látogató hozzájárulása, célja a szolgáltatás nyújtása, és a kártya elvesztése esetén a látogató kártyájának és a kártyán elhelyezett pénzének védelme. Az adatkezelő a látogató adatait erre a célra létrehozott szerverén tárolja. A látogató (kártyájának egyidejű inaktiválása mellett) jogosult kérni személyes adatai törlését (azaz visszavonni a személyes adatai kezeléséhez történő hozzájárulást tartalmazó nyilatkozatát) amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét. A törlés a Festipay Zrt.-től a fenti címre küldött e-mail útján vagy postai úton kérhető. A látogató bármikor visszavonhatja a már megadott hozzájárulását, indokolás nélkül, részben vagy egészben. 

A Festipay Zrt. a hozzájárulás visszavonásáról történt értesítés kézhezvételét és a kártya inaktiválását követően haladéktalanul gondoskodik az adatkezelés megszüntetéséről, véglegesen törli a látogatót a nyilvántartásából, és a visszavonással érintett személyes adatok törlésre kerülnek, majd mindezek megtörténtéről értesíti a kérelmezőt. Az adatok megismerésére jogosult adatkezelők Szegedi Városkép és Piac Kft és a Festipay Zrt. A látogató kérelmezheti az adatkezelőnél tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, személyes adatainak helyesbítését, törlését, kezelésének korlátozását vagy zárolását és tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen. A látogató az adatkezeléssel kapcsolatos panaszával fordulhat közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: www.naih.hu) is. A látogató jogosult jogainak megsértése esetén az Infotv. 22. § (1) bekezdése alapján bírósághoz fordulni.

10.REKLAMÁCIÓ, ELÉVÜLÉS, EGYÉB RENDELKEZÉSEK

A Festipay Help Desk ponton reklamációt csak a Festipay kártyabirtokában tudnak elfogadni.  A Szervező és a Látogató a Ptk. 6:22. § (3) bekezdése alapján a jelen jogviszonyból származó követelések érvényesítésére 6 (hat) hónapos elévülési határidőben állapodnak meg. A feltöltőpontokról, akár kívülről vagy belülről fényképet, videofilmet, illetve bárminemű képi rögzítést tilos készíteni, a rögzítésekhez a Szervező írásos engedélye szükséges. Ezen szabályok érvényesek a feltöltőpont munkatársaival készítendő hang-és képfelvételekre is. 

A Szervező jogosult a jelen Útmutatót egyoldalúan módosítani azzal, hogy a módosítással egyidejűleg értesíti a Látogatókat.